De 180 Graden Christen

 

De 180 Graden Christen

€ 14.95
Aantal:

Dit is een woord van de Heer voor diegene die verlangen naar waarheid, kracht en richting; en overtuigd beloven zich er de komende dagen aan te houden - met het doel dat zij ook een bron van zegen en hoop zullen zijn voor anderen. Het is voor hen die serieus zijn met Gods roeping over hun leven; serieus met wat het betekent om een deel te zijn van de gemeente van Christus in deze laatste dagen.

De gelovigen in Korinte waren het pad waartoe God hen had geroepen uit het oog verloren, waardoor ze nauwelijks nog in staat waren te horen wat de Heer door de apostel Paulus tot hen te zeggen had. Het gevolg? Krachteloosheid. En uiteindelijk? Het verlies van hun roeping.

Ik vrees dat wij ons vandaag in een soortgelijke gevaarlijke situatie bevinden. In grote delen van de Westerse wereld leven we in een samenleving van overdaad die veel overeenkomsten vertoont met het oude Korinte. Ook wij zijn, als individu en als een strategisch onderdeel van Zijn Gemeente, geroepen tot een ongelooflijke erfenis in Christus. We zijn om dezelfde reden als zij op deze aarde – om een vertegenwoordiger van Christus te zijn voor een verloren generatie. En toch blijven velen van ons, net als de Korintiërs, zich totaal niet bewust van het gevaar waarin we ons bevinden.

De Heer was genadig om, door de apostel Paulus, Zijn Woord te sturen naar de gemeente in Korinte, in de hoop haar terug te leiden naar de weg van de waarheid. Ik geloof dat de Heer op gelijke wijze een Woord voor ons vandaag heeft, zodat we niet belanden op de weg die leidt tot het verlies van onze roeping. Dit is een kritiek uur om te horen naar wat de Heilige Geest te zeggen heeft. We leven in een Korintisch moment en het is noodzakelijk dat we serieus nadenken over wat het betekent om in deze laatste dagen deel uit te maken van de Gemeente van Jezus Christus.

Voor sommigen betekent dat een draai van 180 graden

 

« Terug