Welke Bijbelse houding past bij correctie?

Je houding is net als zout. Eten met de juiste hoeveelheid zout smaakt heerlijk. Je zegt bijvoorbeeld: ‘Deze biefstuk smaakt voortreffelijk!’ Maar heb je ooit iemand horen zeggen: ‘Dit zout op de biefstuk smaakt echt lekker’? Wanneer zout op de juiste manier wordt gebruikt, trekt het niet de aandacht naar zichzelf. Maar de invloed ervan is duidelijk, vooral wanneer je eten mét zout vergelijkt met eten zónder zout.

Onze houding heeft een grote invloed op ons leven. We analyseren onze houding niet dagelijks, maar de impact ervan is duidelijk te zien. Wat we dagelijks doen en zeggen, laat zien wat onze houding is.

Nieuwe christenen die geestelijk willen groeien, moeten hun houding evalueren. Hoe Bijbels is mijn houding? Welk gedrag moet ik veranderen? Welke houding moet ik als christen hebben? Hoe kan ik mijn houding veranderen?

Deze vragen hebben geen eenvoudige antwoorden. Maar de Bijbel geeft ons advies over hoe we onze houding en gedachten continu moeten veranderen. Met als doel er beter van te worden.

Efeze 4:23 (NBV) Dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden.

Ons belangrijkste doel voor deze cursus is een fundament leggen voor nieuwe houdingen. Het proces om in ons gedrag te worden als Jezus, is een proces dat ons hele leven duurt. In deze cursus maken we een begin.

Reden genoeg voor Teen Challenge Nederland om hier aandacht aan te besteden. Gedurende zeven avonden kom je meer te weten over dit onderwerp. In de cursus “Houdingen" gaan we enthousiast aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Hoe laat ik mijn houding zien als nieuwe christen?
  • Welke methoden zullen mij helpen om een nieuwe houding te ontwikkelen?
  • De juiste houding bij correctie of kritiek ontvangen
  • Waarom hebben mensen het op mij gemunt?
  • De juiste houding als je iemand corrigeert
  • Welke Bijbelse beperkingen zijn er voor correctie?

Spreekt dit je aan? Geef je dan op door te mailen naar: info@teenchallenge.nl

Locatie en datum

Deze cursus vindt plaats op dinsdagavonden van 19:30 – 21:00 uur bij Teen Challenge Nederland, Dreef 12 in Heerhugowaard.

Startdatum volgt.

Aanmelden en kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 12,50. Dit is een vergoeding voor het cursusmateriaal, koffie/thee en gebruik ruimte. Mocht dit bedrag te hoog voor je zijn, laat het ons dan even weten. We hebben namelijk een speciale regeling voor mensen met een kleine beurs, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen mee moet kunnen doen.  

Aanmelden kan dus door een mailtje te sturen naar: info@teenchallenge.nl