De Bijbel in vogelvlucht

Wat weet jij van de achtergrond van de Bijbel?

De Bijbel is het meeste verkochte en invloedrijkste boek ter wereld! Het is een boek dat alle lagen van de bevolking inspireert en de geschiedenis heeft bepaald. Door de Bijbel zijn er grote wetenschappelijke ontdekkingen gedaan in o.a. de medische wereld en in de zeevaart. Onze welvaart en ons rechtssysteem zijn grotendeels ontstaan dankzij de Bijbel. 

Voor de meeste christenen is de Bijbel een leidraad in hun leven. Toch ontbreekt vaak kennis over het ontstaan en de achtergrond van de Bijbel, terwijl dat een verrijking kan zijn! Reden genoeg voor Teen Challenge Nederland om hier aandacht aan te besteden. Gedurende vijf avonden kom je meer te weten over zowel de achtergrond als de inhoud van de Bijbel in de cursus “De Bijbel in vogelvlucht". Enthousiast gaan we aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Basisfeiten over de Bijbel 
  • De eenheid van de Bijbel 
  • Jezus en de Bijbel 
  • Hoe is de Bijbel geschreven en hoe is hij aan ons overgeleverd?
  • Archeologie en de Bijbel
  • Het Oude Testament in vogelvlucht 
  • Het Nieuwe Testament in vogelvlucht

Spreekt dit je aan? Geef je dan op door te mailen naar: info@teenchallenge.nl

Plaats en datum

Deze cursus vindt plaats op dinsdagavonden van 19:30 - 21:00 uur bij Teen Challenge Nederland, Dreef 12 in Heerhugowaard.

Startdatum volgt.

Aanmelden en kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 12,50. Dit is een vergoeding voor het cursusmateriaal, koffie/thee en gebruik ruimte. Mocht dit bedrag te hoog voor je zijn, laat het ons dan even weten. We hebben namelijk een speciale regeling voor mensen met een kleine beurs, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen mee moet kunnen doen.  

Aanmelden kan dus door een mailtje te sturen naar: info@teenchallenge.nl