Cursussen en bijbelstudies

Teen Challenge heeft een discipelschapstraining ontwikkeld die bestaat uit een serie cursussen en bijbelstudies.

 

Begrijp jij wat God belangrijk vindt voor jou als christen?

Cursus 'Praktische aspecten van christen-zijn'

Dinsdag 5 september 2023 start een serie van 7 studieavonden van Teen Challenge Nederland in samenwerking met Pinkstergemeente Sjaloom.

Waarom is de kerk eigenlijk nodig? Hoe vertel ik anderen over God? Hoe kun je goed met je tijd en geld omgaan? Waarom zegt de Bijbel dat we na onze bekering een doop onder water nodig hebben? Vind je het ook moeilijk om te bidden? 

In deze cursus bekijken we meerdere aspecten die belangrijk zijn voor ons als christen. En we gaan je uitdagen om dit ook toe te passen in je leven.

Lees meer en aanmelden

 

Bekijk alle cursussen

Bekijk hier het aanbod van de cursussen die we momenteel geven. Het overzicht wordt nog verder aangevuld.

 

1. Hoe weet ik dat ik een christen ben?

Deze vraag stellen helaas veel mensen. Deze vraag zorgt niet alleen voor geloofsonzekerheid, het zorgt ook voor een schroom om te vertellen over wie Jezus voor jou is en wat Hij in jouw leven doet.

Herken je deze schroom of wil je gewoon leren hoe je een leven met Jezus goed kan integreren in je leven van alledag, dan ben je bij ons aan het goede adres. 

Lees meer

2. De Bijbel in vogelvlucht

Voor de meeste christenen is de Bijbel een leidraad in hun leven. Toch ontbreekt vaak kennis over het ontstaan en de achtergrond van de Bijbel, terwijl dat een verrijking kan zijn!

Gedurende vijf avonden kom je meer te weten over zowel de achtergrond als de inhoud van de Bijbel.

Lees meer

3. Welke Bijbelse houding past bij correctie?

Onze houding heeft een grote invloed op ons leven. Wat we dagelijks doen en zeggen, laat zien wat onze houding is. Nieuwe christenen die geestelijk willen groeien, moeten hun houding evalueren.

Hoe Bijbels is mijn houding? Welk gedrag moet ik veranderen? Welke houding moet ik als christen hebben? Hoe kan ik mijn houding veranderen?

Lees meer

4. Omgaan met verleidingen in je leven

Sommige christenen denken bij het woord ‘verleiding’ meteen aan problemen. Maar moeten christenen vrezen voor verleiding? En wat zijn verleidingen? Welke rol spelen behoeften en verlangens in je leven bij verleiding? Kun je weerstand bieden tegen verleiding? Ben jij de enige die te maken heeft met verleiding? Hoe kan je je behoeften op Gods manier vervullen? Wat moet je doen als je toegegeven hebt aan een verleiding? In deze cursus zullen we deze vragen beantwoorden.

Lees meer

5. Succesvol leven als christen

Is het mogelijk om succesvol te zijn als christen? Vandaag de dag draait veel om succes hebben. We meten succes met geld. Als je veel geld hebt, ben je volgens de wereld succesvol. 

In deze cursus gaat het niet om wat de wereld ziet als succes. We zullen ontdekken, hoe God aankijkt tegen succes. En hoe we succesvol kunnen leven als christen.

Lees meer

6. Groeien door falen

Is falen in ons leven te voorkomen? Veel nieuwe christenen gaan de fout in. Ze overtreden één van Gods wetten. Wat gaat er gebeuren, nu ik God heb teleurgesteld? Zal God het me vergeven?

Om een succesvol christen te zijn, hoef je niet perfect te zijn. We maken allemaal fouten. We falen allemaal. Maar we moeten wel leren van onze fouten. Deze momenten kunnen ons dichter bij God brengen.

Lees meer

 

7. Praktische aspecten van christen-zijn

Begrijp jij wat God belangrijk vindt voor jou als christen? In deze cursus bekijken we meerdere aspecten die belangrijk voor ons zijn als christen. Soms begrijpen we wel waarom het zo is, maar handelen we er niet altijd naar. Daarom gaan we het hebben over de praktische zaken van christen-zijn en je uitdagen om dit ook toe te passen in je leven.

Lees meer