Vrienden van TCN

 

Vrienden van TCN

Uitgelicht: Michiel

Graag stellen we Michiel (47 jaar) aan je voor, sinds een paar maanden een betrokken vriend van Life Center! 

In zijn jeugd liep het thuis niet goed. Door zijn autistische aandoening kreeg Michiel bij het minste geringste woedeaanvallen. Hij werd uit huis geplaatst en kwam in aanraking met drugs. Op z'n veertiende begon hij met blowen en voor zijn zeventiende zat hij twee maanden in de jeugdgevangenis. Michiel leerde het schilders- en hoveniersvak, maar maakte nooit een opleiding af.

Jaren later vond Michiel op straat een bijbel. Thuis begon hij erin te lezen en raakte geïnteresseerd in de persoon Jezus. Ook keek hij veel naar christelijke televisieprogramma’s. Na een korte tijd bezocht hij een kerk. Daar werd voor Michiel gebeden. Die avond op zijn bed gebeurde er iets bijzonders. Gods Geest raakte hem krachtig aan zoals ook herkenbaar is uit het boek Handelingen. Na deze aanraking was Michiel helemaal vrij van zijn verslaving.

Vorig jaar kwam Michiel in contact met de leider van The Gate Heerhugowaard. Deze Robbert-Jan gaf ook de Bijbelstudie op Life Center en nodigde Michiel uit. Bij de Bijbelstudie werd Michiel opgebouwd en leerde hij meer over Jezus. Hij begon de dagelijkse bidstonden op Life Center bij te wonen en besloot ook zijn kennis van het hoveniersvak in de praktijk te brengen. Michiel heeft de wilde tuin van Life Center omgebouwd tot een prachtig geordende hof. Iedereen is onder de indruk van zijn werk!

God heeft Michiel bevrijd van zijn verslaving en hij is vol van Jezus. Als we vragen naar zijn toekomstplannen zegt Michiel dan ook: 'Ik wil graag mijn verhaal delen met jongeren die nu verslaafd zijn aan drugs.' En dat is broodnodig; mensen moeten horen dat Jezus leeft en een hoopvolle  toekomst wil bieden, hoe uitzichtloos hun situatie ook lijkt.