Medewerkers

 

Medewerkers

Uitgelicht: Ed en Titia

Afgelopen zomer ontving het Life Center van Teen Challenge Ed en Titia Tromp als huisvader en –moeder. Niemand minder dan God zelf had voor hen deze plek bereid.

In Life Center vangen zij samen met een team (jonge) mensen op die komen uit benarde levenssituaties. Ed en Titia kunnen in alles meevoelen met wat de bewoners in hun leven hebben ervaren. Zoals Ed mooi verwoordt: ‘We leidden een leven van seks, drank, drugs en rock-'n-roll, en we zijn gepokt en gemazeld door het leven.’ Maar God brak door in hun duisternis op indrukwekkende wijze. Kort daarna gaf Hij hun een plan voor de toekomst. Dat bracht hen bij Life Center.

Ed en Titia leerden elkaar op latere leeftijd kennen. Voor die tijd leidde Ed en Titia een leven wat voelde als een leven zonder hoop. Misbruik en gebrek aan liefde als kind lagen eraan ten grondslag. Toen ze los van elkaar het dieptepunt in hun leven bereikten, greep God in. Titia: ‘Op 30 november 2013 werd ik in m’n lurven gegrepen door de Heer!’ Na Titia kwam ook Ed tot geloof. Hun bekering bracht een radicale ommekeer in hun leven. Ze braken volledig met hun verleden en zijn sindsdien verslavingsvrij. Ze gingen ‘van duisternis naar licht,’ zoals ze het zelf beschrijven. 

Meer dan redding, gaf God hun ook (letterlijk) een droom voor de toekomst. En nu, tien jaar later, zien ze deze droom werkelijkheid worden in hun functie bij het Life Center. Wat was die droom? ‘God gaat ons in een groot huis plaatsen, met twaalf kamers. We zullen mensen een tijdje bij de hand nemen die we daarna, versterkt, weer los mogen laten,’ vertelt Titia hierover. Voor wie het Life Center nog niet kent: dit is precies wat we hier doen! We zijn dankbaar dat we een God dienen die in al Zijn wijsheid Zijn plan tot uitvoering brengt.