Medewerkers

 

Medewerkers

Uitgelicht: Ed en Titia

Afgelopen zomer ontving het Life Center van Teen Challenge Ed en Titia Tromp als huisvader en –moeder. Niemand minder dan God zelf had voor hen deze plek bereid.

In Life Center vangen zij samen met een team (jonge) mensen op die komen uit benarde levenssituaties. Ed en Titia kunnen in alles meevoelen met wat de bewoners in hun leven hebben ervaren. Zoals Ed mooi verwoordt: ‘We leidden een leven van seks, drank, drugs en rock-'n-roll, en we zijn gepokt en gemazeld door het leven.’ Maar God brak door in hun duisternis op indrukwekkende wijze. Kort daarna gaf Hij hun een plan voor de toekomst. Dat bracht hen bij Life Center.

Voordat ze Jezus kenden, leefden ze beiden een leven van veel ellende en verdriet. In haar tienerjaren kwam Titia in aanraking met drank en drugs. Vanuit huis ervaarde ze geen onvoorwaardelijke liefde en vond ze verlichting voor haar problemen bij de drank en drugs. Ze had ook interesse in de spirituele wereld en raakte betrokken bij hekserij. In november 2003 werd ze in een coffeeshop aangesproken door een jonge vrouw die haar over Jezus vertelde. Deze vrouw nodigde Titia uit voor een kerkdienst en tijdens deze dienst werd Titia geraakt door God en gaf ze zich helemaal over aan Jezus. Haar leven veranderde drastisch! Ze was bevrijd van de drank en drugs, de haat ging uit haar hart en de vrede kwam. God gaf haar een nieuw hart. Hij gaf haar een overvloedige liefde voor kinderen. Titia kwam met regelmaat terug in de coffeeshop. Nu niet voor drugs, maar om te getuigen van Jezus.

 

Daar kwam ze Ed tegen. Ed zat op dat moment aan het nulpunt. Zijn leven werd gekenmerkt door drank, drugs, seks en rock-'n-roll. Hij speelde in een rockband en was actief in de kunstenaarswereld. Hij heeft twee relaties kapot zien gaan in zijn leven. Twee keer met twee kinderen. Twee keer helemaal opnieuw begonnen, twee keer alles kwijtgeraakt.  In zijn jeugd waren zijn ouders gescheiden, heeft hij zijn stiefbroertje en moeder verloren en is hij misbruikt geweest. Er was genoeg in zijn leven gebeurd waar je veel verdriet en ellende van kunt ervaren. Titia vertelde Ed het evangelie en hij brak. Het was een wonderlijk moment en een begin van een avontuurlijke reis. God bevestigde door een teken aan Ed en Titia dat zij voor elkaar bestemd waren als man en vrouw. Na twee jaar trouwden ze en gingen ze wonen in een klein huisje. In 2007 kreeg Titia een droom van God en deelde deze met Ed. Ze zouden jonge mensen opvangen in een groot huis met twaalf kamers, hen een tijdje bij de hand nemen en ze vervolgens weer krachtig terugbrengen in de maatschappij met Jezus. Er was altijd nog niets zichtbaar van dit huis, maar in geloof hadden ze het aanvaard. En in de zomer van 2017, tien jaar later, kregen zij een telefoontje van Stephan Barendse, directeur van Teen Challenge, met de vraag of zij in Life Center Heerhugowaard wilden wonen en werken. Dit was het huis met twaalf kamers!

 

Sinds de zomer maken Ed en Titia deel uit van een geweldig team dat de cliënten opvangt. Ze geven hun liefde, nieuwe hoop, brengen het evangelie en begeleiden hen, zodat ze na hun verblijf weer krachtig terugkomen in de maatschappij. Sinds de zomer zijn er vier mensen gedoopt. De meesten volgen ook trouw de Bijbelstudie. We prijzen God dat Hij deze mensen een nieuwe toekomst en een nieuwe identiteit geeft. En we zien uit naar meer van Gods wonderen en werken in Teen Challenge!