Terugblik ondernemersevent

Ons streven is om voor dit jaar nog 25.000 euro op te halen en voor 2023 en 2024 45.000 euro per jaar. Voor 2022 zijn we de 3.000 euro al gepasseerd en voor 2023 hebben we al 20.000 euro aan toezeggingen. Met dit geld helpen we jongeren en gezinnen aan een opvangplek. Een veilig thuis waar ze in alle rust kunnen herstellen om daarna terug te keren in de maatschappij en op eigen benen te staan.

Stephan Barendse, directeur van Teen Challenge Nederland, nam ons mee in het werk van Teen Challenge en Cyan Zorg. Hij vertelde over de hoopvolle ontwikkelingen en de noden. Daarnaast sprak Jaïr Sagström over dromen, die richting geven aan ons leven. Maar ons ook kans geven als we dromen van anderen weten te duiden en zelfs grote impact kunnen maken als we dromen weten te realiseren.

 

 

 

Je leven weer op de rails krijgen

Oud-bewoonster Stella deed haar verhaal en vertelde hoe zij een aantal jaar geleden met drie kleine kinderen bij Cyan Zorg aanbelde, omdat ze geen plek had om naartoe te gaan. Ze kon nergens anders terecht. Dankzij de opvang van Cyan Zorg heeft zij carrière kunnen maken en is ze al een aantal jaar zelfvoorzienend. Hetzelfde geldt voor Fadi uit Syrië. Als vluchteling naar Nederland gekomen, ving Cyan Zorg hem op, samen met zijn broers. Nu werkt hij als financial controller bij de bank BNP Paribas. Dit zijn de succesverhalen. Die zijn er niet altijd. Want het is moeilijk en lastig om je leven op de rails te krijgen als je te maken hebt met levensbeheersende problemen. Maar we willen ons blijven inzetten voor meer succesverhalen.

Dwight Dissels

Zanger Dwight Dissels nam ons mee in een aantal mooie liederen, zoals ‘Bridge over troubled water’ en ‘Lean on me’.De ondernemers die aanwezig waren, werden na deze verhalen uitgedaagd om te investeren in het Tussen Wal en Schip fonds. De eerste toezeggingen zijn al gedaan en binnengekomen.

Mocht je bij een volgende bijeenkomst voor ondernemers aanwezig willen zijn, laat ons dat weten:  www.tussenwalenschipfonds.nl