Nieuws

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

CYAN Kringloop maakt doorstart in Uitgeest

Kringloop Den Haag heeft CYAN overgenomen en maakt een doorstart in Uitgeest! De (her)opening van CYAN wordt medio september verwacht. Hou deze de website en social media kanalen in de gaten! Het nieuwe adres van CYAN Kringloop wordt:  Kleis 67A,1911 MD, Uitgeest

CYAN Zorg en CYAN Circulair moeten stoppen maar het overige werk gaat door!

Op 12 april j.l. heeft CYAN Circulair via berichtgeving in het Noord-Hollands Dagblad vernomen dat het college van B&W definitief besloten heeft dat CYAN Kringloop/Circulair zich niet blijvend mag vestigen op haar huidige locatie, Nijverheidsplein 2D. Met dit besluit komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid.

Omgaan met verleiding in je leven

Dinsdag 7 maart 2023 start er om 19.30 uur weer een serie van vijf studieavonden bij Teen Challenge Nederland, Dreef 12 in Heerhugowaard. Dit keer zal het gaan over verleiding. Sommige christenen denken bij het woord ‘verleiding’ meteen aan problemen. ‘Ik kan het niet weerstaan, het overkomt me’, zeggen ze met een verslagen houding. Maar moeten christenen vrezen voor verleiding? En wat zijn verleidingen? Welke rol spelen behoeften en verlangens in je leven bij verleiding? Kun je weerstand bieden tegen verleiding? Ben jij de enige die te maken heeft met verleiding? Hoe kan je je behoeften op Gods manier vervullen? Wat moet je doen als je toegegeven hebt aan een verleiding? In deze cursus zullen we deze vragen beantwoorden.

Manoa: ‘Vrienden vinden dit een bijzondere plek!’

Manoa Ottes woont met haar ouders in het opvanghuis van Teen Challenge in Heerhugowaard. ‘Mijn moeder is de locatiemanager. Omdat het voor de locatiemanager van belang is dat ze in de buurt is van de cliënten, zijn we met het gezin in het opvanghuis gaan wonen.’ In de serie ‘Wie was er voor jou en voor wie wil jij er zijn?’ het verhaal van Manoa.

Marieke: ‘In de kerk is er altijd wel iemand bij wie ik terecht kan

Gelegen tussen drie middelbare scholen in Heerhugowaard ligt The Gate, het jongerencentrum van Teen Challenge. Marieke Klaver is al sinds de start betrokken. In de serie ‘Wie was er voor jou en voor wie wil jij er zijn?’ het verhaal van Marieke Klaver. Het jongerencentrum is een samenwerking tussen de kerk en Teen Challenge. Marieke: ‘Er werd in de kerk een oproep gedaan voor vrijwilligers voor een nieuw op te richten jongerencentrum. Ik heb het altijd mooi gevonden om met jongeren te werken. Ik meldde me dan ook snel aan!’

Teen Challenge afdelingen Europa staan om Oekraïne heen

Een bijzondere ontwikkeling vindt plaats bij Europe Teen Challenge terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne woedt. De afdelingen van Teen Challenge in de landen rond Oekraïne zijn letterlijk en figuurlijk om Oekraïne heen gaan staan. Geestelijke, financiële en praktisch hulp wordt van alle kanten geboden. “Het is bijzonder om te zien hoe het netwerk van Gods Koninkrijk opbloeit en samenwerkt”, vertelt Stephan Barendse, directeur van Teen Challenge Nederland. “We kunnen echt voor elkaar zorgen.”

Teen Challenge helpt Oekraïne

Teen Challenge is als internationale zorgorganisatie ook actief in Oekraïne met opvangcentra en inloophuizen voor mensen met levensbeheersende problemen. Als Teen Challenge Nederland ondersteunen wij de medewerkers in Oekraïne bij het opvangen van de vluchtelingen. Help je mee?

Nienke draagt stokje over aan Nicole

Na zeven mooie jaren als projectleider in Anna Paulowna heeft Nienke het stokje overgedragen aan haar opvolger Nicole.

Feest met een zwart randje voor onze kringloopwinkel

Op woensdag 2 maart bestond onze CYAN Kringloopwinkel 3 jaar! Dat was reden voor een feestje.
Naar het archief
1 2